Google Translate this page


Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"
Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.

Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"
We hope you enjoy browsing our blog.

The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page
---------------------------------------------------------------

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ

http://www.sat24.com/images.php?country=gr&sat=ir&1226565138719

Κατεβάστε Δωρεάν τό WorldNews Toolbar Γιά Νά Μαθένετε Πρώτοι Τά Νέα

Κατεβάστε Δωρεάν τό WorldNews Toolbar Γιά Νά Μαθένετε Πρώτοι Τά Νέα
Download Free WorldNews Toolbar To Be the first to catch up on news

Σχόλια-Eπικοινωνία

Όποιος θέλει να επικοινωνεί μαζί μας στο lavriotv@gmail.com

Related Posts with Thumbnails

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Περισσότερες πλημμύρες τα επόμενα χρόνια

Η αλλαγή του κλίματος οδηγεί σε αύξηση της συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων που είναι εμφανή σε όλη την υφήλιο. Οι ασυνήθιστα δυνατές βροχοπτώσεις είναι μια σημαντική αιτία της έντασης των πλημμυρών...
Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (World Meteorological Organization) έχει προειδοποιήσει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα (για παράδειγμα οι πολύ έντονες βροχοπτώσεις, οι πολύ έντονοι καύσωνες, οι τυφώνες κλπ.) μπορεί να βρίσκονται σε ανοδική πορεία, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της γης και της αλλαγής του κλίματος. Οι μεγάλες πλημμύρες που συνέβαιναν μόνο κάθε 100 χρόνια, τώρα είναι πιθανό να εμφανίζονται κάθε 10 ή κάθε 20 χρόνια. Οι επιπτώσεις των πλημμυρών μπορεί να είναι ολέθριες: καταστροφή σπιτιών, καλλιεργειών και άλλων περουσιακών στοιχείων, απειλές για την άγρια πανίδα, απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι η μόνη αιτία πρόκλησης πλημμυρών. Άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες παίζουν επίσης βασικό ρόλο. Τα δάση που βρίσκονται ανάντη των ρευμάτων των ποταμών απορροφούν μεγάλη ποσότητα νερού. Η καταστροφή αυτών των περιοχών αυξάνει τον κίνδυνο των πλημμυρών.
Οι υγρότοποι επίσης, λειτουργούν ως σφουγγάρια, απορροφώντας μεγάλη ποσότητα υγρασίας, Ωστόσο, πολύ συχνά αποστραγγίζονται για να χρησιμοποιηθούν για αγροτικές δραστηριότητες ή για οικοπεδοποίηση. Σταματώντας την αποψίλωση των δασών και αναδασώνοντας τις περιοχές ανάντη των ποτάμιων ρευμάτων, ανακόπτοντας την αποστράγγιση των υγροτόπων και αποκαθιστώντας τους υποβαθμισμένους υγροτόπους, μπορούμε να ελαττώσουμε σημαντικά τη σφοδρότητα των επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος ως προς τα πλημμυρικά φαινόμενα.