Google Translate this page


Καλώς ορίσατε στην "ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"
Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη περιήγηση στο blog μας.

Τό Πρώτο Αδέσμευτο Καί Ανεξάρτητο Ελληνικό Blog Πού Διαβάζεται Σέ 151 Χώρες
Όλες η Ειδήσεις Σέ Μιά Σελίδα

Welcome to the "GATE OF INFORMATION"
We hope you enjoy browsing our blog.

The first non-alignment and independent Greek Blog read in 151 countries
All the news on a page
---------------------------------------------------------------

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ

http://www.sat24.com/images.php?country=gr&sat=ir&1226565138719

Κατεβάστε Δωρεάν τό WorldNews Toolbar Γιά Νά Μαθένετε Πρώτοι Τά Νέα

Κατεβάστε Δωρεάν τό WorldNews Toolbar Γιά Νά Μαθένετε Πρώτοι Τά Νέα
Download Free WorldNews Toolbar To Be the first to catch up on news

Σχόλια-Eπικοινωνία

Όποιος θέλει να επικοινωνεί μαζί μας στο lavriotv@gmail.com

Related Posts with Thumbnails

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Οικονομικό αδίκημα η απόκλιση από τους προϋπολογισμούς

Υπόλογοι για «οικονομικά αδικήματα» θα βρεθούν υπουργοί, γενικοί γραμματείς, διευθυντές και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι που θα παρεκκλίνουν των στόχων του προϋπολογισμού...

Στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης είναι η κατάρτιση σχετικού νομοσχεδίου σε συνεργασία με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που έρχονται στην Αθήνα αρχές Ιουνίου, για να καταγράψουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί ως προς τον μηχανισμό είσπραξης των εσόδων και τον περιορισμό των κρατικών δαπανών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών διερευνούν πώς θα περάσουν νομοθετική διάταξη, βάσει της οποίας θα υπάρχει «ευθύνη» των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υλοποίηση του ετήσιου προϋπολογισμού. Υπουργοί, γενικοί γραμματείς, διευθυντές υπουργείων, πρόεδροι Ασφαλιστικών Ταμείων, διοικητές ΔΕΚΟ και κάθε αξιωματούχος που θα τοποθετείται από την κυβέρνηση θα φέρει την ευθύνη των πράξεών του. Κατ' ουσίαν θα είναι υπόλογος για «οικονομικά αδικήματα» που διαπράττονται σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και συγκεκριμένα μέσω της υλοποίησης του προϋπολογισμού. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από την προβλεπόμενη τήρηση των δημοσιονομικών στόχων θα τους καθιστά υπόλογους.

Ξανάρχεται το κλιμάκιο ΔΝΤ

Το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, που επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από περίπου έναν μήνα, φέρνει μαζί του και τη «συνταγή» παρακολούθησης των δημοσιονομικών μεγεθών (έσοδα, δαπάνες, χρέος, επιχορηγήσεις σε Ταμεία και φορείς), κυρίως μετά την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας (αύξηση φόρων, μείωση μισθών κ.λπ.) που επέβαλε η τρόικα των δανειστών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πρόγραμμα ελέγχου των οικονομικών στοιχείων νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και άλλων κρατικών φορέων και οργανισμών.

Τον τελευταίο μήνα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών έχει εφαρμόσει ένα εντατικό πρόγραμμα παρακολούθησης του προϋπολογισμού. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ηλίας Πεντάζος, έχει συναντηθεί με στελέχη των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Εθνικής Αμυνας, Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών, Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη. Οι συναντήσεις ολοκληρώνονται την προσεχή εβδομάδα με τα υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών, Παιδείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Στην ατζέντα της επιτήρησης είναι σημειωμένη η έλευση του κλιμακίου ελεγκτών που θα φθάσει στην Αθήνα τέλη Ιουνίου, για να διενεργήσει την πρώτη αξιολόγηση προόδου της Ελλάδας. Θα ακολουθήσει η έκθεση προόδου του δημοσιονομικού ελλείμματος από την ελληνική κυβέρνηση τον προσεχή Ιούλιο και οι αντίστοιχες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Το τελικό «ΟΚ» εκταμίευσης της δεύτερης δόσης του δανείου από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ θα το δώσει το Ecofin του Ιουλίου. Η δεύτερη δόση αναμένεται να φθάσει στα 9 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι στο εννιάμηνο Απριλίου-Δεκεμβρίου οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τοκοχρεολύσια εκτιμώνται σε 39,7 δισ. ευρώ.